Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس، یادداشت، جعفر علیان نژاد: تجربه چهل و چند ساله انقلاب اسلامی اثبات کرده، همواره پیشروترین، خط شکن ترین، نقادانه ترین و مساله مند ترین افکار، گفتار و کردار حاضر در صحنه، اندیشه، سخن و عمل انقلابی بوده است. بر خلاف ادعای جریان روشنفکری غربخوانده، واقعی ترین محتوای نقادانه در آشنایی زدایی از مسلمات و الزامات تجدد، گفتارها و اقداماتی بوده که ریشه در اندیشه انقلاب اسلامی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسلمات و محکماتی که با عملکرد جریانات تحریفی، تبدیل به امور بدیهی زندگی روزمره مردم شده است. و این بداهت جایی برای پرسش گری و فراروی از موقعیت های تحمیل شده باقی نمی گذارد.

پرسش گری و مساله دار کردن این وضعیت ها منطقا با اندیشه ها و گفتارهای مولود تجدد، ممکن نیست. هر اقدامی برای استمداد از این آبشخورهای فکری در نقد وضعیت های تحمیلی خود این اندیشه ها، لبس بعد لبس یا پوششی جدید روی پوشش قبلی است. یکی از نمونه های عینی این کورگره­گی، تلاش جریانات تحریفی برای پرسش گری و مساله دارکردن اندیشه های انقلابی است.

با وارونه کردن واقعیت، جریانی که خود متهم به طبیعی سازی موقعیت های تحمیلی است، در جایگاه مدعی نشسته و  وضع حاضر را نتیجه مداخله و ممانعت دستگاه های انقلابی از کاربست نسخه هایشان تحلیل می کند.

نتیجه این وضعیت قطع زنجیره تواصی به حق و صبر است. یعنی جلوی جریان یابی بصیرت و آگاهی انقلابی - که خود پیش شرط آشنایی زدایی و عبور از موقعیت های تحمیلی جریانات تحریفی است- را سد کرده و استقامت و صبر بر حفظ آن بصیرت را بی معنا می کنند. در این فضا امید بخشی فرد به فرد یا توصیه به صبر و تلاش محجور می شود.

اندیشه انقلابی در عوض گزاره های حقیقی ای را عرضه می کند که امکان واقعی پرسشگری و مساله وارگی را فراهم می آورد. جهاد تبیین در این نقطه معنادار می شود. یعنی جایی که بایست موقعیت های تحمیلی، بدیهی شده، ساختاری شده به پرسش گرفته شده و مساله دار شوند. بنابراین اگر وضعیت اقتصادی نامطلوبی داریم، راه مساله مند کردن آن، استمداد از گزاره های حقیقی اندیشه انقلابی است. در اندیشه انقلابی شرایط تحریمی، مساله مند نمی شود. ضربه پذیری اقتصاد کشور مساله مند می شود. جانب نقد نه به سمت پرسشگری از تحریم بلکه به سمت پرسش گری از ضربه پذیری اقتصاد کشور، معطوف می شود. این پرسشگری و نقادی واقعی، زمینه فراروی از وضعیت حاضر و رسیدن به راه حل قطعی را فراهم می آورد. برساخته مفهومی اقتصاد مقاومتی دقیقا نتیجه همین فرصت نقد واقعی است. مفهومی واقعی که پایه و مایه حقیقی دارد. یعنی اندیشه اسلام انقلابی. مرحله بعدی آن است که این برساخته مفهومی تبدیل به گفتمان واقعی شود. عمومیت یابد، تبدیل به یک فهم متعارف شود.

در این فضا است که ایده خنثی سازی تحریم ها، اقتصاد درون زا، اقتصاد دانش بنیان و تولید دانش بنیان امکان طرح و پیاده سازی می یابد. تولید دانش بنیان یکی از مضامین و بلکه مضمون اصلی گفتمان اقتصاد مقاومتی است.

 با این توضیحات،  لازم است، شعار تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین را در کنار فریضه واجب و فوری جهاد تبیین قرار داد و پرسید، جهاد تبیین در موضوع تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین به چه معناست؟ به بیان دیگر در موضوع شعار سال چگونه می توان جهاد تبیین کرد؟ به گمان نگارنده جهاد تبیین در این موضوع به معنای مساله مند کردن روال های جاری تولیدی کم بازده، پرهزینه و فرصت سوز ( بجای فرصت سازی برای اشتغال آفرینی) است.

این نحوه مواجهه با وضعیت های طبیعی شده و تنبل تولیدی، اولین قدم برای طرح متناسب ایده های دانش بنیان است. به پرسش کشیدن روال های جاری تولیدی، نیاز به طرح ایده های دانش بنیان را موجب می شود. در این مجاهدت تبیینی، خصم، مانع و عایق همین روال های طبیعی شده و تنبل تولیدی است که به صورت غیرمستقیم نتیجه سیاستگذاری های اقتصادی وارداتی است.

بررسی اجمالی بیانات رهبری پیرامون اقتصاد دانش بنیان، شرکت های دانش بنیان و  زنجیره تبدیل علم و فناوری به تولید انبوه، نشان می دهد امید اصلی رهبر معظم انقلاب در این جهاد تبیینی، دانشی و عملی، به نیروی انسانی جوان، متخصص و مبتکر است. ظرفیتی دانشی که اگر فعال شود، می تواند به اشتغال بی انتها منجر شود. [1]

[1] - بیانات در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت 4/6/94: به نظر من مشاغلی که ناشی از علم است، انتها ندارد، هرچه ما آدم داشته باشیم می توانیم شغل علمی در اختیار اینها بگذاریم. مشروط به اینکه بنشینیم و کار کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جهاد تبیین تولید دانش بنیان جهاد تبیین دانش بنیان مساله مند پرسش گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۳۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری سالانه روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در محل این معاونت برگزار شد.

وی در این نشست به سوالات خبرنگاران رسانه های مختلف در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان، تسهیلات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به اکوسیستم فناوری و نوآوری پاسخ داد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از رشد صد درصدی دانش‌بنیان ها در بورس تا پایان سال خبر داد و گفت: علم و فناوری، استفاده از این تکنولوژی ها دوبال عملیات صادق بودند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری سالانه روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در محل این معاونت برگزار شد.

وی در این نشست به سوالات خبرنگاران رسانه های مختلف در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان، تسهیلات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به اکوسیستم فناوری و نوآوری پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درخصوص حضور شرکت‌های دانش بنیان در بورس گفت: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند کا تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت.

وی با بیان اینکه شرکت‌هایی که وارد بورس می‌شوند سوابقی دارند، گفت: این شرکت‌ها باید امنیت داشته باشند و بحث جدی فنی دارند که وارد بورس شده اند، گفت: این شرکت‌ها امید به رشد و افزایش سرمایه مردم را دارند، اما هیچ لزومی ندارد که شرکتی برای ورود به بورس مورد تایید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری قرار بگیرد

وی ادامه داد: برای شرکت‌هایی که مسائلی مستقیما با ابعاد حکمرانی داشته و داده‌های کلان مردم را در اختیار دارند و بحث امینت ملی مطرح می‌شود را توسط کارگروهی در معاونت ارزیابی می‌کنیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور ادامه داد:به همین دلیل این کارگروه وضعیت شرکت‌های متقاضی برای ورود به بورس را بررسی می‌کند تا داده‌های مردم و سرمایه گذاری‌های آنان را حفظ کند.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه خوشبختانه ایجاد بازار تخصصی در بورس و شاخص‌های ویژه نماد دانش بنیان تعریف شد، گفت: بناست که تا پایان سال حضور دانش بنیان‌ها در بازار بورس رشد صد درصدی خواهند داشت.

وی در بخش دیگری از سخن خود به عملیات وعده صادق اشاره کرد و گفت: عملیات وعده صادق دو بال داشت؛ علم و فناوری و شجاعت و تدبیر در استفاده از علم و فناوری دوبال وعده صادق بود.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق
  • «اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند/ سازوکار‌های حمایتی متناسب‌تر شدند + فیلم
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان