Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، گفت: برخی می‌گویند ما در سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین با مقاله مخالف هستیم. این اشتباه است و این موضوعات با یکدیگر در تناقض نیستند. اگر بخواهیم تولید داشته باشیم و اشتغال آفرین باشیم و کاری را با بنیان علمی انجام دهیم، مراحلی دارد. مسیری که باید طی کنیم، از مقاله می‌گذرد ولی به مقاله منتهی نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقاله هدف نهایی نیست، بلکه وسیله ماست.

به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی امروز در دومین نشست از سلسله نشست‌های «کاشتن برای آینده» با موضوع «مقاله: مشارکت در پیشبرد علم یا ابزار ارتقا؟» ضمن تبریک ایام ماه مبارک رمضان و آغاز سال جدید، در خصوص نقش مقاله؛ توضیح داد: طبیعی است که در جریان تحقیقات، ما همواره به دنبال نتایج حاصل از تحقیقات هستیم و هیچ تحقیقی شروع نمی‌شود، مگر زمانی که یک هدفی برای آن در نظر بگیریم.

وی با بیان این‌که اهداف تحقیق در حوزه سلامت مشخص است، ادامه داد: گاهی می‌خواهیم سوالی پاسخ دهیم و یا به یک پروتکل یا روش درمانی یا تشخیصی برسیم. همچنین گاهی نتایج می‌تواند فناورانه و یک محصول باشد.

مقاله زبان گفتگوی پژوهشگران است

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با تاکید بر این‌که ما باید مقاله را به عنوان زبان گفتگوی پژوهشگران بشناسیم، گفت: نتایج تحقیقات را باید در معرض دید و ارزیابی دیگران قرار داد و حتماً باید نتایج این کار، با یک فرمت باشد تا استفاده‌کننده بتواند به راحتی استفاده کند و این همان مقاله است. نمی‌شود پژوهشگر باشیم و مقاله نداشته باشیم.

وی در ادامه با بیان این‌که برخی می‌گویند ما در سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین با مقاله مخالف هستیم. این اشتباه است و این موضوعات با یکدیگر در تناقض نیستند، تشریح کرد: اگر بخواهیم تولید داشته باشیم و اشتغال آفرین باشیم و کاری را با بنیان علمی انجام دهیم، مراحلی دارد. این کار از ایده شروع می‌شود و باید در محافل علمی تبدیل به دانش شود. این دانش باید در اختیار بقیه قرار بگیرد و مورد ارزیابی قرار گیرد و تبدیل به محصول و تجاری‌سازی شود. این سیر، یک سیر مقبول است.

مقاله‌ای برای ما خوب است که منجر به محصول شود

پناهی ضمن تاکید بر این‌که جایگاه مقاله در محافل علمی، یک وسیله است، گفت: مسیری که باید طی کنیم، از مقاله می‌گذرد؛ ولی به مقاله منتهی نمی‌شود. مقاله هدف نهایی نیست، بلکه وسیله ماست. ما باید مقاله داشته باشیم و مقاله‌ای برای ما خوب است که مسیر آن منجر به محصول شود؛ مقاله‌ای که حل مسئله کند، تولید محصول کند و برای خواننده پیام داشته باشد.

معاون تحقیقات و فناوری وزایر بهداشت، در بخش دوم صحبت‌های خود، به متفاوت بودن اهداف مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها، به دلیل زیر ساخت‌های مختلف و توانایی علمی آن‌ها اشاره و خاطر نشان کرد: مقالات باید با اهداف مرکز تحقیقاتی و دانشگاه و تخصص هیئت‌علمی آن در یک راستا باشد.

وی افزود: تولید علم و دانش و مرجعیت، نماد قدرت است و این علم، باید مورد استفاده دیگران قرار گیرد. با مقاله می‌توانیم مرجعیت علمی داشته باشیم و دنیا به ما ارجاع کند. خواسته ما تولید دانش و مرجعیت علمی است.

دانشگاه نباید مصرف کننده باشد

پناهی با بیان این‌که دانشگاه‌ها و محققین ما باید در راستای نیاز جامعه کار کنند، گفت: به نظر می‌رسد در حوزه سلامت، نیاز جامعه بحث اقتصاد است. دانشگاه‌ها نباید مصرف‌کننده باشند و در مرحله بلوغ باید تولید و سرمایه‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: در سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین، از طریق تولید مقالات کاربردی و پاسخگو و حل مشکل، در راستای تولید و ثروت‌آفرینی می‌توانیم ایجاد اشتغال کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، با اشاره به توانمند بودن دانشگاه‌ها در بعد آموزش، توضیح داد: یکی از نشانه‌های این توانمندی این است که هر کسی که از دانشگاه‌های ما فارغ‌التحصیل می‌شود، در کشورهای پیشرفته جذب می‌شود. این نشان دهنده آن است که دانشگاه‌های ما از نظر آموزشی به بلوغ رسیده‌اند.

وی ادامه داد: البته بلوغ دانشگاه‌های ما در بخش پژوهش به اندازه بخش آموزش نیست. بخشی از پژوهش‌هایی که انجام می‌شوند، حل مسئله نمی‌کنند. البته مورد توجه نشریات و ... قرار می‌گیرند، ولی به اولویت‌های ما نمی‌پردازند. اولویت ما اقتصاد و اشتغال است و ما باید با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی با توانایی تولید محصول، بتوانیم نخبگان و جوانان را کار بگیریم.

پناهی ضمن تاکید بر این‌که الزامات تحقق شعار سال در دست ما قرار دارد، گفت: ما باید ریسک کنیم. ممکن است چند نفر کار انجام دهند و یکی به محصول برسد. البته نباید برای رونمایی عجله کنیم و باید کمی حساب شده عمل کنیم.

وی افزود: در دنیا دانش در دست یک نفر، یک گروه و یک کشور نیست. باید امکان انجام کارهای جمعی بین دانشگاه‌های کشور و همچنین دنیا را فراهم کنیم و با استفاده از دیپلماسی، شعار سال را از طریق مقالات برتر و پاسخگو تحقق بخشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مقاله نویسی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت معاون تحقیقات و فناوری اشتغال آفرین داشته باشیم دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۷۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود

 معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اعلام اینکه اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین است، گفت: این مرکز در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا به اصطلاح «اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی» را در کشور راه‌اندازی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز_شنبه هشتم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: توسعه فناوری در کشور وظیفه اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است و در این راستا برنامه ستاد توسعه هوش مصنوعی این معاونت کمک به دانشگاه‌ها، محققان و شرکت‌های دانش بنیان برای توسعه فناوری‌ها و کاربست هوش مصنوعی در ایران با استفاده از ابزار اپراتور است.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود امسال جریان اکوسیستمی هوش مصنوعی در کشور راه می‌افتد و به صدها جی پی یو (GPU واحدهای پردازش گرافیک) دست پیدا می‌کنیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان به رایزنی با رئیس جمهور و بسیاری دستگاه‌ها از جمله سازمان برنامه و بودجه برای راه اندازی مرکز توسعه هوش مصنوعی در کشور و در کنار آن شورای راهبری هوش مصنوعی اشاره کرد و و یادآور شد: برای این کار مدل‌های مختلف در بسیاری کشورها بررسی شد.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان داد که بعضاً برخی کشورها وزارتخانه و برخی هم شورای راهبری برای هوش مصنوعی ذیل ریاست جمهوری ایجاد کرده‌اند.

اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی در حال تدوین

وی افزود: با ساعت‌ها رایزنی و مشورت با متخصصان و صاحب‌نظران هوش مصنوعی و شبکه‌ها به این جمع بندی رسیدیم که در کشور باید یک مرکز تحت عنوان مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم تا وظیفه کلانی را در این حوزه از جمله نظارت و تنظیم گری و همچنین توسعه زیرساخت‌های کلان عهده دار شود و شورایی هم به عنوان راهبر و هیأت امنا بالا سر این مجموعه شکل بگیرد.

معاون علمی رئیس جمهور یادآور شد: اسفندماه ۱۴۰۲ مرکز ملی هوش مصنوعی تأسیس شد و حکم ریاست آن نیز توسط رئیس جمهور صادر شد و اعضای شورای راهبری این مرکز نیز معرفی شدند، اساسنامه مرکز ملی هوش مصنوعی د رحال حاضر در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تنظیم آست.

دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: این مرکز در حوزه هوش مصنوعی فراتر از معاونت علمی ریاست جمهوری است و همه دستگاه‌ها در قبال این مرکز از یک مأموریت اختصاصی برخوردار هستند.

وی از برگزاری جلسات مختلف با طرف‌های تأثیرگذار در حوزه هوش مصنوعی همچون سرمایه گذاران مختلف، بخش‌های دولتی و صندوق‌ها خبر داد و تصریح کرد: در این راستا صندوق پژوهش و فناوری توسعه هوش مصنوعی نیز تصویب و دایر شد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این صندوق با سرمایه ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای فعالیت برنامه ریزی شده است، افزود: بخش خوبی از این سرمایه را نهادهایی مثل صندوق توسعه ملی و چندین مودی مالیاتی بزرگ در حوزه اپراتورها تقبل کرده‌اند که پرداخت کنند بنابراین اقدامات عملیاتی بسیار خوب پیش رفته است و برنامه ریزی ها این است که مرکز ملی هوش مصنوعی در اولین گام یک کاربر هوش مصنوعی یا اصطلاحاً یک اپراتور هوش مصنوعی در کشور راه اندازی کند.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: طبق برنامه ریزی انجام شده این اپراتور هوش مصنوعی سه خدمت اصلی را عرضه می‌کند، یعنی یک مزرعه پردازشی بزرگ که چگونگی ابعاد و اندازه آن در حال بحث است. یک مرکز داده یا دیتا سنتر بزرگ برای تولید داده‌ها و همچنین کتابخانه بزرگ زبانی و تصویری که اینها مجموعه‌هایی هستند که قرار است در اپراتور اصلی مدیریت شوند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به این سوال که تدوین و اجرای نظام ارزیابی دانش بنیان‌ها چه تغییری در اکوسیستم و زیست بوم حوزه دانش بنیان‌های کشور ایجاد کرده است، گفت: در نظام جدید ارزیابی دانش بنیان‌ها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت‌ها مورد سنجش قرار می‌گیرد و شرکت‌های فناور بر این اساس به شرکت‌های نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند.

دهقانی فیروزآبادی در مورد اینکه گفته شده این همان سیستم دسته بندی نوع یک، دو و سه سابق است، تاکید کرد: مطلقاً این صحبت اشتباهی است چراکه قبل از این مجموعه‌های فناور تنها براساس فناوری دسته بندی می‌شدند.

وی اظهار داشت: نظام ارزیابی جدید مجموعه‌های فناور در حال حاضر به یک ابزار جدی برنامه ریزی و مدیریت تسهیلات برای ساز و کارهای حمایتی برای معاونت علمی تبدیل شده است و اینکه می‌گوئیم ۷ هزار از مجموعه‌های فناور ما شرکت نوپا و قریب به ۸۰۰ تا هزار فناور هستند و ۲ هزار نوآور هستند، یک دید واقعی به ما می‌گوید که حجم اقتصاد و حجم صادراتی کشور در چه مرحله و شرایطی است برای یک برنامه ریزی جدی از سوی معاونت علمی است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در سه ماه آینده بحث ارزیابی مجموعه‌های فناور به شکل اساسی به روز رسانی می‌شود و ارزیابی‌ها توسط پارک‌ها انجام و آسان گیرانه تر و بعضاً غیرحضوری خواهد بود، افزود: هم اکنون ۱۰ پارک علم و فناوری در کشور کارگزار معاونت علمی ریاست جمهوری در شرکت‌های نوپا فعالیت می‌کنند.

دهقانی فیروزآبادی در عین حال تاکید کرد: تمرکز ارزیابی‌های جدی و حضوری بر روی شرکت‌های نوآور و فناوری خواهد بود که بازی اصلی دست آنها است.

وی پیش بینی کرد امسال علاوه بر متوازن شدن نظام حمایت از مجموعه‌های فناور و واقعی شدن ارزیابی‌ها، حداقل یک هزار شرکت جدیدی از شرکت‌هایی که قبلاً در پارک‌ها بوده‌اند به شرکت‌های دانش بنیان نوپا تبدیل می‌شوند.

۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس حضور دارند؛ امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کند

دهقانی فیروزآبادی در ادامه نشست خبری از حضور ۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس خبر داد و گفت: امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کنند

وی افزود: یکی از مراحل بلوغ بعضی از شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها توسط سرمایه مردم است.، لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی ریاست جمهوری مراجعه کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ادامه داد: وقتی بحث کلان داده‌ها مطرح می‌شود یا بحث داده‌های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می‌شود، صلاحیت شرکت‌ها برای ورود به بورس در یک کارگروهی که در معاونت علمی ریاست جمهوری تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

کد خبر 748400

دیگر خبرها

  • گام عملی برای جهش تولید
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌‎شود
  • «اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند/ سازوکار‌های حمایتی متناسب‌تر شدند + فیلم
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • تحقق شعار سال نیازمند استفاده از نیروهای دانش بنیان است
  • بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال