Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-همدان، آقای خزائیان دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و همسرش خانم اعظم رنجبران دانش‌آموخته رشته شیمی هر دو عزم جزم کردند تا مرزهای تولید محصولات نانو را درنوردند و کاری کنند کارستان، پیش از آنکه مسائل و مشکلات زندگی آنها را از پای درآورد علم را به خدمت ایران‌زمین گرفتند.

تولیدی را رقم زدند که هم ارزش افزوده داشته باشد هم ایجاد اشتغال کند؛ این زوج جوان همدانی پلی شدند بین صنعت و دانشگاه تا نیاز داخل را رفع کنند و انحصار تولید خارج را بشکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با خود قرار گذاشتند دست به زانو گیرند و بر تن فرمول‌های کتاب‌های دانشگاهی ردای شغل بپوشانند، قرار گذاشتند نام ایران درخشان شود در تولید همان محصولاتی که خارجی‌ها باد به غبغب می‌اندازند و با هزار ادا و اطوار به ما می‌فروشند.

تا زمانی که آقای خزائیان و خانم رنجبران و هزاران دانش‌پژوه دیگر آستین همت بالا می‌زنند چه نیازی است ناز این کشور و آن کشور را بکشیم، با وجود آنها مشکلات ایران و وابستگی‌هایش یکی پس از دیگری حل خواهد شد.

زوجی که نانو تولید می‌کنند

یوسف خزائیان، مدیر شرکت دانش‌بنیان صنایع نانو شیمیایی رامان از چگونگی تولد این مجموعه یاد می‌کند و می‌گوید: مجموعه ما در حوزه فناوری نانو فعالیت می‌کند و به اتفاق همسرم به عنوان یک زوج وارد این حیطه شدیم، به تدریج با کمک یکدیگر تولید محصولات نانو را قوت دادیم و در نهایت موفق به تولیداتی در این زمینه شدیم.

گامی در بی‌نیازی کشور از واردات

این دانش‌پژوه درباره محصولات تولیدی این مجموعه و تاثیر آن بر بازار  یادآور می‌شود: محصولی برای اولین‌بار با تلاش شبانه‌روزی در سال ۹۹ با نام «نانوسیلیکا» با کیفیت بیشتری نسبت به نمونه خارجی تولید کردیم؛ این محصول یک نانو پودر مرجع است به این معنا که در صنایع مختلف قابل استفاده و کاربردی است از جمله بتن‌سازی، تایرسازی، صنعت حفاری و صنعت آرایشی بهداشتی.

قیمت این نانوپودر بسیار جزیی بوده و در عین حال کارکردهای بی‌نظیر ایجاد می‌کند همچون تاثیر در مقاوم‌سازی بتن به ویژه سازه‌های دریایی یا جایگزینی به جای دوده به عنوان مواد اولیه لاستیک و افزایش مقاومت غلتشی و سایشی تایر، همچنین کاربرد در فرمول خمیردندان به طوری که غلظت‌دهنده و سایندگی آن را افزایش می‌دهد و در عملکرد این خمیر بهداشتی مثمر ثمر خواهد بود.

در مقیاس نانو خواص فوق‌العاده زیاد و موثر هستند و از همه مهمتر افزایش راندمان با هزینه‌های ناچیز رخ می‌دهد ضمن اینکه این محصول دوستدار محیط زیست است چراکه مواد مورد استفاده آن معدنی و طبیعی بوده و خیلی سریع‌تر از دیگر مواد به چرخه طبیعت بازمی‌گردد.

در حال حاضر نانوسیلیکا یکی از محصولاتی است که با خط تولید بومی نیاز به واردات را کاهش داده به نحوی که این محصول سالانه بالغ بر ۵ هزار تن از کشورهایی چون هند، چین و فرانسه وارد می‌شود اما خوشبختانه این پودر با درجه بالاتر و قیمت بسیار کمتر در یک شرکت دانش‌بنیان تولید شد.

تولید دانش فنی برای پاسخگویی به نیاز جامعه

او به تشریح دیگر تولیدات و رویکرد این مجموعه می‌پردازد و ادامه می‌دهد: رویکرد این مجموعه دانش‌بنیان که با همراهی صاحبنظران و اساتید همچون همسرم اداره می‌شود به تولید دانش فنی ارتقا یافته، به این ترتیب که منحصرا به فکر تولید محصول نباشیم بلکه دانش مورد نیاز جامعه را تولید کنیم، به منظور اجرای این طرح با معاونت ریاست جمهوری بخش ستاد نانو ارتباط گرفتیم تا نیازمندی‌های صنایع مختلف را بررسی و به مجموعه‌ دانش‌بنیان ما ارائه دهند.

بسیاری از شرکت‌های خصوصی و دولتی در زمینه‌های مختلف به دلیل وجود تحریم‌های ظالمانه امکان واردات برخی مواد ضروری را ندارند از همین رو دست به کار شدیم تا آنچه نیاز روز این شرکت‌هاست تولید شود و احتیاج به واردات کاهش یابد.

تولید و فرمولاسیون کردن «پودر پلی آلومینیوم کلراید» یکی از این موارد است، این پودر طی قراردادی با شرکت آب‌منطقه‌ای همدان بر اساس نیاز مبرم این شرکت ساخته شد تا در بخش انعقاد تصفیه ناخالصی‌های معلق درون آب کاربرد داشته باشد.

تاکنون این پودر وابسته به واردات بود ولی ما موفق شدیم آن را تولید و گام موثری در کاهش واردات با دلار گران برداریم، علاوه بر دو پودر نانویی که بیان شد مطالعات گسترده‌ای برای ارائه خدمت به هموطنان را سرلوحه کار قرار دادیم.

کوتاه کردن دست خارجی‌ها

این محقق جوان از شکستن انحصار تولید و دانش فنی در شرکت‌های خارجی سخن به میان می‌آورد و می‌افزاید: یکی از مزایای تولید محصولات نام برده شده شکستن انحصار تولید توسط شرکت‌های خارجی است به این معنا که ایران هم موفق شد دستی بر آتش تولیدات موارد ذکر شده داشته باشد و از این به بعد همت شرکت‌های خصوصی و دولتی را می‌طلبد تا از محصولات داخلی با قیمت به مراتب کمتر و کیفیت چندین برابری بیشتر بهره‌مند شوند.

در حقیقت وابستگی دانش فنی به خارج از کشور از بین رفت و این دانش بومی در کشور تولید شد، به طور کلی چشم‌انداز مجموعه ما جلوگیری از واردات نیازهای داخلی است تا شرکت‌های داخلی نیازمندی‌‍‌های خود را با کمترین مشکل تامین کنند بدون دردسرها و معطلی‌هایی که در این سال‌ها برای ورود کالا به کشور درگیر آن هستیم.

تبدیل دانش به ارزش افزوده

خزائیان یکی دیگر از اهداف شرکت‌های دانش‌بنیان را تولید محصولاتی که ارزش افزوده ایجاد می‌کنند، می‌داند و می‌گوید: تولید بومی محصولات ارزبر و وارداتی به اقتصاد کشور کمک شایانی می‌کند بنابراین یکی از نکات قابل توجه شرکت‌های دانش‌بنیان تولید کالاهایی است که ارزش افزوده ایجاد کنند و وابستگی به خارج را کاهش دهند.

برای واردات مشکلات متعددی اعم از قوانین بین‌المللی، بیمه‌ها، موانع واردات و هزار و یک معضل دیگر بر سر راه واردکننده وجود دارد به ویژه اینکه ارز هم از کشور خارج می‌شود در حالی که با فعالیت مجموعه‌های دانش‌بنیان و تولید نیاز روز جامعه قطعا محصولات باکیفیت بهتر نسبت به نمونه خارجی و ساده‌تر در اختیار قرار خواهند گرفت.

دانش‌بنیان‌ها  اشتغال تولید می‌کنند

او به استقبال شرکت‌های داخلی نسبت به محصولات این مجموعه و اشتغالزایی ایجاد شده اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: پس از تایید و طی مراحل ثبت محصولات نانو شرکت‌های داخلی مشتاق شدند با هزینه خیلی کمتر محصول ما را جایگزین نمونه خارجی آن کنند. ناگفته نماند بهره‌گیری از این تولیدات اشتغالزایی هم به دنبال دارد و خبر خوش تخصیص واحد صنعتی برای تولید انبوه پودر نانوسیلیکا در همدان است.

حمایت تمام قد از محصولات دانش‌بنیان

این فعال حوزه نانو از حمایت‌های دانش‌بنیان‌ها یاد می‌کند و می‌گوید: متولیان امر حمایت‌های خوبی از مجموعه‌های دانش‌بنیان به عمل می‌آورند و رابط خوبی برای مجموعه‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های خصوصی و دولتی هستند، به این ترتیب نگرانی از بابت بازار و فروش محصولات نوین نیست. در واقع بر اساس توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان سفارش محصول داده می‌شود تا علاوه  بر رفع نیاز داخل به تولید هدفمند دست یابند.

به طور کلی در زیرساخت‌ها، پیش‌بینی فروش و صادرات دانش فنی به کشورهای دیگر اقدامات درخوری صورت گرفته که این موضوع  قابل تقدیر است. تنها موردی که می‌توان به عنوان نقطه ضعف در این مسیر مورد تأکید قرار گیرد پایین بودن بودجه‌هاست چنانچه تسهیلات را با روند و بروکراسی آسان‌تری در اختیار شرکت‌ها قرار دهند اتفاق مهمی رخ می‌دهد چراکه روند طولانی یک سال یا بیشتر دانش‌پژوه را از ادامه کار ناامید می‌کند.

جولان کاربلدها 

خزائیان حضور نخبگان را در راس کار نکته قابل ذکر می‌داند و یادآور می‌شود: فعالیت افراد کاربلد در بالای این هرم نقطه عطفی است که کمک خیلی خوبی به پیشبرد اهداف می‌کند و گام موثری است برای ادامه، به نظرم با در نظر گرفتن راهکارهایی در مباحث مالی حتما به هدف نهایی و شعار سال مقام معظم رهبری دست خواهیم یافت.

خداحافظی با مشکلات به کمک فناوری نانو

اعظم رنجبران مدیر واحد تحقیقات این شرکت دانش‌بنیان درباره فناوری نانو می‌گوید: فناوری نانو عمری به قدمت دو دهه دارد اما با این وجود ایران بین کشورهای پیشگام قرار گرفته و در حال حاضر پنج سال متمادی است که رتبه چهارم دنیا را از آن خود کرده است البته این جایگاه را مدیون تلاش متخصصان و محققان ایرانی هستیم به طوری که با ادامه این روند در یکی دو سال آینده بسیاری از چالش‌های کشور به کمک این فناوری حل خواهد شد.

همکاری و همفکری کلید موفقیت

این محقق جوان به تشریح  تولید محصولات نانو در این مجموعه دانش‌بنیان می‌پردازد و می‌افزاید: بهره‌گیری از توانمندی‌های اطراف‌مان امری مسلم است پس همکاری و همفکری با دیگران ولو اینکه از زندگی شخصی خودمان آغاز شده باشد باعث رشد و شکوفایی خواهد شد.

واحد تولیدی بدون راندمان همسرم با مساعدت همدیگر به شرکت موفق و دانش‌بنیان بدل شد، به عبارت دیگر ما از دانش در کتاب‌ها و فرمول‌های طبقه‌بندی شده مقالات خودمان بهره‌ بردیم و توانستیم به آنچه می‌خواهیم دست یابیم.

آغاز کار سخت به نظر می‌رسید اما به محض ورود بسیاری از مسائل و مشکلات خود به خود رفع شدند حتی برخی از چالش‌ها ساخته و پرداخته و باور ذهنی ماست که در بطن کار قطعا رفع و رجوع می‌شود، البته در حین کار هم یک سری اتفاقات پیش‌بینی نشده پروژه را احاطه می‌کند ولی هیچ کدام لاینحل نیست.

نانوسیلیکا درس زندگی بود

او گریزی به شیرین‌ترین خاطره این دوران می‌زند و اضافه می‌کند: هر روز و هر شب ما عجین است با خاطراتی که در محیط کار پیش می‌آید اما بهترین خاطره ما تولید پودر نانوسیلیکا آن هم با درجه‌بندی کیفی و با تفاوت چشمگیر با نمونه مشابه بود، من و همسرم به عنوان درس زندگی از این محصول یاد می‌کنیم و هرازچندگاهی به خودمان تلنگر می‌زنیم که نباید از تجربه اتفاقات جدید در زندگی هراس داشت بلکه باید با تمام وجود به آب زد.

یک محقق و دانش‌پژوه هرگز از ادامه کار دلسرد و مغلوب قوانین و عرف نامتعارف جامعه نمی‌شود بنابراین هیچ دری به روی یک محقق بسته نیست و چنانچه بسته بود باید راهی یافت و یا راهی ساخت برای گشودن درها.

این دانش‌آموخته شیمی در پایان به نخبگان بی‌شمار دانشگاهی اشاره می‌کند و متذکر می‌شود: بسیاری از دانشجویان در حقیقت نخبگانی هستند که مورد توجه قرار نگرفتند و یا نمی‌دانند کجا باید خودشان را به چالش بکشند و محک بزنند، مسؤولان باید در این حوزه به صورت جدی ورود کنند و پل بین دانشگاه و صنعت را برقرار و قوت بخشند.

انتهای پیام/ 89033/

منبع: فارس

کلیدواژه: تولید دانش بنیان مقام معظم رهبری شرکت دانش بنیان تولید نانو سیلیکا تولید پودر نانو دانش بنیان تولید محصولات انحصار تولید محصولات نانو فناوری نانو تولید محصول ارزش افزوده دانش پژوه دانش فنی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۲۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری محمدعلی خزایی، رییس هیأت مدیره شرکت ماشین سازان البرز پیمان در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها عنوان کرد: شرکت ماشین‌سازان البرز پیمان در دو حوزه فعالیت می‌کند. یکی از محصولات ما ربات هفت درجه آزادی است که موفق به اخذ نشان دانش‌بنیان برای آن شده‌ایم. این ربات نمونه خارجی مشابهی ندارد و برای نخستین بار در سطح ایران و دنیا توسط ما ارتقا یافته است.

وی گفت: ربات مذکور در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. خوشبختانه تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ با همت نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

وی گفت: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

کد خبر 6090820

دیگر خبرها

  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • «اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند/ سازوکار‌های حمایتی متناسب‌تر شدند + فیلم
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • اقبال بازارهای جهانی به محصولات دانش‌بنیان ایران